מה הקשר בין ניכיון צ'קים ללקיחת הלוואה?

RONEN 15.02.20

פעמים רבות אנו מביטים בהשתאות כאשר עסק מצליח שנפתח על ידי מומחה בתחומו נסגר. הקושי העיקרי של עסקים שאינם מצליחים להתרומם קשור לתזרים המזומנים של העסק. במיוחד בתחומים שבהם המוצרים והשירותים שהעסק נותן הם בסכומים גבוהים העולים על אלף שקלים, עסקים רבים נותנים תנאי מימון נוחים ללקוחותיהם. הם מקבלים תשלומים בכרטיסי אשראי ובצ'קים דחויים ולא תמיד מסוגלים לשלם את הוצאותיהם.

במצב כזה, העסקים הללו פונים לאפשרות של קבלת הלוואה כנגד נכס או הלוואה ללא מטרה ללא בטחונות. לאחר שעשו שימוש בכספי ההלוואה הם נמצאים שוב במצב דומה לזה שהיו לפני שלקחו את ההלוואה. תנאי תשלום נוחים שהם מעניקים ללקוחותיהם בעוד הם יוצרים חובות עתק לספקים.

יש פתרון אחר

למרבה המזל קיים פתרון אחר שיכול לסייע לעסק להתנהל מבחינת התזרים. ניתן להשתמש באפשרויות המימון שנתן ללקוחות ולהפוך את ההמחאות הדחויות למזומן באמצעותו יוכל לשלם חשבונות, לרכוש סחורה מהספקים ולהמשיך להפעיל את העסק מבלי להיות חנוק. האפשרות הזו היא ניכיון צ'קים. זוהי למעשה הלוואה המבוססת על ערכן של ההמחאות שנמצאות בידי בית העסק. חברות הניכיון בודקות כל אחד מהצ'קים הסחירים ובוחנות את ההיסטוריה הכלכלית של הלקוח ששילם באמצעות ההמחאה. בדיקה זו, שאורכת מספר דקות מאפשרת לגופים חוץ בנקאיים לתת לעסק הלוואה בריבית סבירה, כאשר ההמחאות עצמן ישמשו לתשלום ההלוואה.

איך אפשר לדעת אם הצ'ק סחיר?

לא ניתן להשתמש בכל המחאה על מנת לבצע ניכיון. המחאות שמוטבע עליהן הכיתוב "למוטב בלבד" או שכיתוב זה נכתב בכתב יד לא יוכלו לשמש כערבון למתן ההלוואה. מלבד זאת, כל המחאה שהונפקה על ידי אחד מהבנקים בישראל תוכל לשמש לניכיון. מעבר לכך, חשוב לדעת כי ככל שתאריך הפירעון של ההמחאה קרוב, כך חברות המימון ישמחו לתת הלוואה כנגדה.

האם יש סיכון בניכיון צ'קים?

במידה וההמחאה חוזרת בשל סירובו של הבנק לכסות את הסכום הרשום עליה, עומדות בפני בית העסק שתי אפשרויות. הראשונה, לנסות לגבות בעצמו את הסכום והשנייה לתת לחברת ניכיון הצ'קים לבצע את הגבייה. חשוב לדעת כי אם לא ניתן לגבות את הסכום, בית העסק עדיין יצטרך לשלם בעתיד את הסכום הזה. אם הצ'קים תקינים ולא חזרו ניתן יהיה להמשיך גם בפעמים הבאות לעשות ניכיון ולזכות פעמים רבות לריבית נמוכה יותר ולהלוואה בסכום גבוה יותר.

האם צריך בטחונות נוספים?

כאשר בנקים מבצעים ניכיון צ'קים הם ידרשו בדרך כלל בטחונות נוספים או שיעבוד של נכסים וחסכונות כנגד ההמחאות. גופים חוץ בנקאיים לעומת זאת יכולים לבצע ניכיון גם ללא בטחונות נוספים. חשוב לדעת כי אם בכל זאת יש בידכם אפשרות להבטיח את ביצוע התשלום, הריבית שתשלמו על ההלוואה שתקבלו תהיה נמוכה יותר.

לסיכום, ניכיון צ'קים מהווה היום דרך קלה ונוחה ליצירת תזרים מזומנים נוח לעסק המאפשר לו לגדול ולהתפתח. נסו לבדוק כמה המחאות יש בידכם היום שהיו יכולות להפוך למזומן כבר באותו היום.

בדיקת זכאות להלוואה
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




    סכום הלוואה מבוקש:

    לבדיקת זכאות להלוואה מיידית חייגו
    סגור טופס