הלוואות חברתיות – שיטה פשוטה להשקעה אלטרנטיבית?

eyal 27.07.21

בשנים האחרונות, ניתן להבחין במגמה מעניינת – אם בעבר היינו ניגשים לבנק או שוברים קופת חיסכון, כיום יש העדפה לנושא של הלוואות חברתיות. מהן הלוואות חברתיות? ואיך אפשר להשתלב בהן כמשקיעים? אנו ממליצים לכם להצטרף אלינו לסקירה מעניינת בנושא.

מה אתם צריכים לדעת על הלוואות חברתיות?

בעבר, לא היו הלוואות חברתיות אבל כיום יש. הדבר קשור ישירות למשבר הכלכלי שנגרם עקב נגיף הקורונה וכמו כן לריביות הגבוהות שהבנקים וגם גופים חוץ בנקאיים גובים על הלוואות. על כן, המון אנשים דווקא מעדיפים לקחת הלוואה מאנשים פרטיים או קרנות. כל זאת תוך שימוש בפלטפורמה של הלוואות חברתיות. כמובן שלפני לקיחת ההלוואה, יש לבצע מספר פעולות כמו, הצגת תדפיסי בנק, הצגת דירוג אשראי וכו'. ככל שההלוואה תהיה גבוהה יותר כך גם תעלה הריבית. אם אתם משקיעים ולא לווים, אז דעו שהלוואות חברתיות הן אחד מהתחומים המתפתחים בכל הקשור להשקעות ובפרט השקעות אלטרנטיביות

השקעה לטווח הרחוק

אם אתם מחפשים השקעה מצוינת לטווח הארוך, אין ספק בכלל שהלוואה חברתית עונה על כך. אתם תקבלו תשואה יציבה וגם סכום ההשקעה לא חייב להיות גבוה מלכתחילה שכן הוא מתחיל ב-10,000 ומעלה. במידה ותרצו להשקיע סכומים יותר גדולים, אז מומלץ שהתהליך יבוצע באמצעות קרן המתמחה בתחום ומדוע? כי רק ככה התהליך יהיה מפוקח ומבוקר ועם מתן דגש על בחינת הסיכון במתן הלוואה כזו.

איך עובדות הלוואות חברתיות?

יש להירשם לאחד מאתרי האינטרנט המציעים הלוואות חברתיות. ניתן להירשם בתור משקיעים או בתור לווים. במידה ואתם משקיעים, ההמלצה היא לחלק את סכום ההשקעה למספר הלוואות קטנות וכך לפזר את הסיכון. במידה ואתם לווים, עליכם להגיש בקשה להלוואה. אם ההלוואה אושרה, היא תופיע ברשימת ההלוואות באתר האינטרנט שבחרתם לקח את שירותיו בכל הקשור לתחום הלוואות חברתיות.

איזה יתרונות וחסרונות יש בהלוואות חברתיות למשקיעים?

יש מספר יתרונות בהם:

-שיעור תשואה גבוה – תשואה שנתית שיכולה לנוע מ-6 עד 10 אחוז.

-השקעה עם מתאם נמוך – יצירת תיק השקעות מגוון עם מוצרים אלטרנטיביים עם מתאם נמוך או אפסי וללא קשר להתנהגות השווקים.

-בחירת רמת סיכון – אפשר לצור גיוון בתיק ההשקעות ולבחור הלוואות עם ריבית גבוהה אך גם סיכון גבוה לשלב אותן עם הלוואות עם ריבית נמוכה וסיכון נמוך.

-העסקה מבוצעת מול אדם ולא מול הבנק – מרבית האנשים מעדיפים לבצע עסקאות מול אנשים ולא מול מוסדות פיננסיים גדולים כמו הבנקים למשל. 

לצד היתרונות, יש גם חסרונות והם:

-אין בטחונות להלוואה – כאשר מדובר על הלוואות חברתיות, הלווה לא מספק שום בטחונות. הדבר יכול להוות סיכון למשקיע, כי יכול להיות שהלווה לא יעמוד בהחזר ההלוואה ועל כן המשקיע יפסיד את כספו.

-חוסר נזילות – הכספים המושקעים לא נזילים ויש צורך לחכות עד למועד תום החזר ההלוואה.

-דמי ניהול גבוהים – יש לשלם לאתרי ההלוואות החברתיות דמי ניהול בסך אחוז אחד בשנה וזאת מסך ההשקעה. 

-תשלום מס – כאשר המשקיעים מקבלים את כספים מהלווים, הם נדרשים לשלם מס רווח הון בגובה של 15 אחוז. אין ספק שתשלומי המס הללו פוגעים משמעותית בתשואה.

בדיקת זכאות להלוואה
שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




    סכום הלוואה מבוקש:

    לבדיקת זכאות להלוואה מיידית חייגו
    סגור טופס